Saturday, 23 July 2011

Trouble is a friend


Hello semuaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Sorry lama tak update. Takda masa nak online and update blog since dah start sem 3 nie. Broadband pon buat hal susah nak online. Sekarang nie saya kat rumah KL so senang lah nak online. Hihi. Untuk post kali nie, saya nak cerita serba sedikit pasal "the beginning of 3rd semester."

Permulaan semester saya pada awalnya okay and happy. Tetapi langit tak selalunya cerah kan bak kata orang. Masalah dan krisis melanda. Penat otak nak fikir nak macam-macam.

#1 - Memang tak senang nak jaga hati orang. Kadang-kadang bila kita beriya nak jaga hati orang, hati kita sendiri yang sakit.

#2 - Memang tak senang nak cari kawan. Tapi Alhamdulillah ada jugak yang memahami. Sometimes you just have people in your life that you can't be friends with. Well, my highschool friends are the best! I miss them :(

#3 - Memang tak senang nak luahkan apa yang kita rasa kat orang. Saya takut saya salah orang, and bila dah salah orang, benda kecik jadi besar and lagi buat serabut kepala. Sebab tu I end up with bottle everything up. Rasanya ada potensi nak explode. Kehkeh ;p Jangan cross over the line lah ye cik kak. Padah jawabnya nanti.

#4 - Memang tak senang nak lari dari masalah. Suka atau tak, kena hadap jugak masalah yang kita ada. Tapi saya pilih untuk tidak terlalu fikir masalah-masalah tu semua. Watlek sudah lah kan. Tapi sebenarnya tak senang nak watlek jugak. Takpa lah, asal ada tempat nak luahkan perasaan pon dah rasa okay sikit :)

Pokok pangkalnya cerita saya based on friends and people's behaviour. Saya nak jadi positif. Saya anggap nie semua dugaan. Dugaan yang boleh buat saya jadi lebih penyabar in future and kenal dengan kerenah manusia yang macam-macam. Sebenarnya benda nie saya dah rasa since my 1st semester lagi dah.

So, hopefully things will get better soon. I don't wanna feel this uncomfortable feeling. It's hard to pretend that you're all okay when you're actually suffering. I know I gotta to be strong. Or maybe I need to be more aggressive? Hmmmmm.

3 comments:

  1. I do respect you girl ! btw , no worries okayy . kami semua ade kat blkg kauu . everything will share together . :)

    ReplyDelete
  2. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    ReplyDelete
  3. nice day :)
    hargailah hari kemaren,
    mimpikanlah hari esok,
    tetapi hiduplah untuk hari ini.
    bagi-bagi motivasinya yaah...

    http://www.nolimitadventure.com/

    ReplyDelete

Followers